Rasuk? Kene Rasuk? Berlakon? Matilakau

Apa khabar wahai pembaca budiman~~~<== giler lah intro

Aku nak cerita ni, cerita seram ke? Tah... Ado aku kesah? <==giloo lah halau pembaca... Ade orang kene rasuk di kolej aku. Masa tu aku tengah minum dekat mamak. Nak pergi ATM machine nak cocok-cocok katanya.

Lepas tu, tiba-tiba call masuk.

"Abang dekat mana ni. Balik jap, ada benda ni".

"Benda apa?"

"Ada la..."

Matila tetap tak nak kalah. Tema seri balas katanya

Aku pun baliklah

Wahhh!!! Hantu tetek katanya<== Gambar hiasan...leyyy

100M dah dengar suara nya, Aiyoooo.... Seram. Dah macam harimau dah. Dah la iman aku Separa siap.

"Nak pergi semula kedai mamak la... Ada orang tunggu "<==matilah alasan kecut teloq

Lepas tu agak-agak dah OK aku pun balik semula bersama kawan aku. Baru je turun kereta kawan aku terus pengsan. Ayooooooo... Ammmaaaaa.... Kawan aku seorang lagi terus masuk key~~~

"Adam~~Kau jantan, angkat dia. Aku mana larat."

JANTAN OK!!!!!!!!!! tetap lah..

Risau takut dia ni pulak kene rasuk<==takut uols... Meter keinsafan naik 100 peratus. <==Giler la... Aku pun terus tarik nafas.. jaga key lalu...

Azan dalam kereta sambil drive pergi hospital

Sampai jam 6.00 pagi kami di Hospital Kajang. Aku ingatkan member aku yang pengsan tu kena rasuk hantu , rupanya kene serangan asthma.

Esok bangun dari tido, aku pun tanya housemate aku,

"Macam mana orang kena rasuk tu? Ok ke?"

"Entah.. Ustad tu cakap dia tak jumpa apa-apa pun... BERLAKON katanya"

Wah... Ini sudah mencabar keimanan~~ahhaaaaaa

"MATILAH BABI SYIAL CELAKA BERLAKON SUARA KAU BOLEH DENGAR SAMPAI 5 BATU!!!!!!!!!!!!"

PS : Babi tak dia boleh berlakon sampai macam tu? Security guard semua datang... choyyy


  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

13 Response to "Rasuk? Kene Rasuk? Berlakon? Matilakau"

  1. Hailey Francis Thomas Goitom says:
    March 08, 2010

    btul ke blakon mamat tu??? huhuhuh~~

  2. Dinn_007 says:
    March 08, 2010

    ada2 je cite ko.. haha

  3. tengku_fir21 says:
    March 08, 2010

    hahahahaha

  4. Hezesuze says:
    March 08, 2010

    hahaha hantu tetek?? akak mmg suka sakat ngan anak2 akak time mghrib jgn bising2 nnti antu tetek dtg tangkap pastu simpan kt celah tetek kekdahnye...mihahaha

    apa berlakon??? motipp berlakon terjerit2 camtu kan....tu gila namenye...hiks!

    jantan ke?? larikkkkk

  5. Primadona69 says:
    March 08, 2010

    kwn ko tu...
    meroyan sbb kena tinggal dgn jantan kah?
    ;p

  6. Adam says:
    March 09, 2010

    hailey : entah... g la tanya dia... ahhaaa

    dinn : hidup penuh dengan kisah... lalala...

  7. Adam says:
    March 09, 2010

    fir : ape gelak2? gigit kang =p

    kak heze : adam ske hantu tetek..matila statement... tang jantan tak jantan tu... harus lah... selagi kantung yang dua itu berada disitu... jantan la kekdahnyer~~~

  8. Adam says:
    March 09, 2010

    primadona : meroyan katanyer~~ matilaaa

  9. Hailey Francis Thomas Goitom says:
    March 10, 2010

    pundeknyer mamat tu...bikin takut jer...

  10. AkU says:
    March 10, 2010

    erk~~ish..ish..kasik penampo 100km/j..

  11. Lady Dyla says:
    March 11, 2010

    Ey adam.. dulu kat skool.. my friends pown ade mcm tu...

    2 org plak tu.. katanya cr relase tension... diorg release.. kite maken tension!!

  12. HaImi SuHAiMI says:
    March 12, 2010

    hahahaha...musti besh dgr jeritan itoo...

  13. Ros_Cheras Says:
    December 20, 2011

    Blog Pondan...
    Ayat maknyah...
    HAHAHAHAHA