Filem Syirik~~ Adoyai

Hari ini aku telah pergi menonton filem......

Filem paling SYIRIK aku pernah tengok. <==Matilah iman tak kuat

Dan buat kali pertama dalam sejarah hidup aku tengok Malaikat bergaduh dengan manusia. Lepas tu boleh pulak Malaikat tu ade senjata high tech. Boleh gerudi bagai.

Macam ni pedang dia.... Tak ke kau mati berlawan dengan angel? <==matilah pesong akidah<==matilah jadi ustazah kejap

Cerita tu bermula dengan Michael (Mikail) buang sayap dia supaya boleh menyelamatkan manusia. Lepas tu kononnya Tuhan nak test mereka dengan menghantar Gabriel (Jibril). Scene paling bangang haprak hampeh adalah bila malaikat boleh pegang pipi macam adegan romantis.

Gaya-gaya gay uols. Pengsan.

Efek cahaya digunakan untuk menunjukkan Malaikat. Comel giler sayap angel tu. Dah macam sayap burung merpati occay.

Macam ni...tapi angel-angel dalam tu semua jantan<===malaikat pun ada jantina bagai?

Mungkin ada ikut old testiment kan..... Sebab dalam tu ada sedikit penerangan. Aku baca sekadar untuk pengetahuan sahaja.**ganas ni dah keluar bab bible

Tapi kalau korang agak-agak kurang beriman macam aku ni, bawaklah ustaz tengok sekali. Bole dia cuci-cuci lepas movie tu kan.....Motippppp

Mai tengok wayang sama-sama...leyyyy

PS : Cerita ini untuk sekadar hiburan boleh lah. Jangan ambil berat. Bahaya. Nanti tak pasal-pasal lepas ni korang pergi kawin macam kes FATIN. <==matila gila

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

20 Response to "Filem Syirik~~ Adoyai"

  1. Akma says:
    January 23, 2010

    Dasyat nye cite ni...kena tgk gak neh....

  2. Afzainizam says:
    January 23, 2010

    Salam dari kami
    http://firestartingautomobil.blogspot.com

    belum lagilah nak tengok wayang... Yang pasti ceriter ni gimik dia macam best....

    tapi macam ko cakap... ade unsur-unsur syirik... eeemmmm susah nak komen lah

    angel-angel dia tu smua jantan ke....

  3. QieFLy si Dolce says:
    January 24, 2010

    hahahaha sengal R adam nie....tak blh blah citer nie...hahahah

    semlm Qief g tngok citer fairy tooth jer...

  4. Liana says:
    January 24, 2010

    stuju2..
    tgk iklan da tawu mrapu2.. ahahaha..
    dorg da xder idea lg kot nk bt cterh..

  5. FicQ says:
    January 24, 2010

    comel tak pelakon die???

    *nampak sgt niat laen sbnrnye...hahaha

  6. Haelius...Hailey...Hai Li... says:
    January 24, 2010

    hahahahah....oi, aku tau ko skodeng dua gay kembar kt depan tuh, kn? hahahah~~

  7. Adam says:
    January 24, 2010

    akma : tengok jangan tak tengok...gogog

  8. Adam says:
    January 24, 2010

    afzainizam :angel2 dia sume jantan... hahaha

    qief : citer toothfairy tu pun angel dia jantan..kekeke

  9. Adam says:
    January 24, 2010

    liana : merapu ke? adam tak pernah tengok iklan dia...hahaha

    ficq : niat jangan terpesong..ahakssss

    haeli : memang la...comel sangat kembar tu...tak tahannnn

  10. Lady Dyla says:
    January 24, 2010

    mcm2 cite ryte now... nk tgk pon dh scaryyy

  11. sYukCurZ says:
    January 24, 2010

    woo... malaikat lam tu sume jantan ek? aha

  12. Hans says:
    January 24, 2010

    so skrg ape agame ko ?
    kekekeke ..

  13. Adam says:
    January 24, 2010

    lady : jom kita p beli cerita mak lampir lagi best

  14. Adam says:
    January 24, 2010

    syuk : jantan la.... hahaha

    hans : ehem2...soalan ape tu? kekeke

  15. Haelius...Hailey...Hai Li... says:
    January 24, 2010

    mengong...xmintak no. diorg...aku pn nak....tetttt!!!!

  16. hans says:
    January 25, 2010

    1st thanks sebab komen dkt blog aku
    terkejut juga sebab tak pernah tgok pun nama Adam dkt blog aku
    rupa2nya ko 1st time

    owh,member aku ada gtau filem nih xbest
    nasib aku tak tgok lagi

  17. skid soil says:
    January 28, 2010

    xreti nk ajk aku tgok wyg ke?

  18. Adam says:
    January 28, 2010

    haeli : x boleh..dua2 aku punya

    hans : tertukar la...ade 2 hans

    skid soil : meh banjer aku wayang~~

  19. skid soil says:
    January 28, 2010

    pas ry cine nnt bleh kot as long as ko dtg n anta aku blk sa.no prob la blnje wyg.hehe.

  20. Haelius...Hailey...Hai Li... says:
    January 29, 2010

    huhu...xpe2, klu cmtu ak cri aweklah...hehee..