Motip akak ni nak main-main ngan Adam?

aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa hepinya hidup. Aku dah habis exam. Walaupun soalan2 dia sangat2 la melucahkan otak Aku yang dah sedia lucah, tapi bila exam habis, rasa macam nak korek laptop kuarkan isi dia. Haaaa... Tu dia!!<===Expresi sangat hepi~~~ Bley?

Aku nak cerita pasal kejadian petang tadi. Aku ke pusat pelajar nak tengok sebab kenapa duit tak masuk lagi. Lepas tu, pergi tingkat tiga, unit kewangan. 1 kaunter je untuk semua orang. Ape lagi, queue dia.... macam ni ha!! pitam~~

Makcik : Orang tua dulu dik~~ Adam : bleyyy?

Pastu Aku pergi tingkat bawah. Konon-konon nak bayar duit dulu. Dah keluarkan cash. Berkepok-kepok duit dalam wallet. Kalau kene rompak..how?? Sape nak spedo aku? kannn.....<==tetaplah nak suruh orang spedo bagai

Baru je nak pergi ambil nombor queue, tup-tup notice baru tampal

" Transaksi tunai tidak dibenarkan, hanya kad debit dan atm sahaja"
sistem baru katanya

WAAA...SIAL!!!!

Dah la Aku ni lambat daftar, kene pergi sana sini bagai. Pastu Aku pergi mesin Cash Deposit Bank Islam, nak masukkan duit balik. nak buat balance transfer katanya. Spuluh kali tekan, sepuluh kali error.Maka sekali lagi.....

CELAKA PUNYA MESIN!!!!!!

Tak pasal-pasal mesin atm pun kene marah kat situ. Di iringi dengan sebijik penyepak kat mesin

Lepas tu aku pun ke pusat aktiviti pelajar. Berlari-lari anak katanya. Pergi CIMB la. Alternatif kedua. Dekat sana tak payah nak cakap la, dah la lupa jumlah hutang, salah isi borang lagi. Beratur dua tiga kali.

Pose tertidur kat kaunter~~ Pastu Security guard datang kejut

Pastu berlari balik ke pusat kewangan pelajar. Dah nak pukul 4.30 ni, kejar masa. Sampai sana aku queue lagi. Mak aih............

Tiba-tiba nasib aku baik, ada akak tu panggil.

"Adik...ooo adik.. meh kat sini, ade urusan apa?"

"Saya ker? "<==Tibe-tibe bangga kene panggil

"Awak la. Lepas tu belakang awak tu dua tiga orang tu ikut la dia sekali yeaaa"

. Wah... Matila konsep leader yang dibawa oleh kak imah dipraktikkan.

"Awak tadi yang datang tu kan? Datang untuk apa ni?"

"Hutang dah bayar, nak selesaikan kes la kak" <==giler la pose muka cute depan akak tu

"Ok.. bagi resit tu, ermm.. tak nak lah resit ni.. awak potostat nanti bagi kami".<==ngada-ngada lah kan orang tengah penat

"Saya bagi hari isnin la resit ni. Esok kan krismas".

"ermm.. Isnin pun kami cuti jugak". <=== motipppppppppppppp cuti banyak2..... buat universiti sendiri la wei!!Pastu tiba-tiba kawan dia menyampuk.

"Isnin ni cuti apa? Kerja la". <==matila tak reti tutup mulut

Diam la bodo... Nak usha mamat ni jap<===matila perasan

Thennnnnn........

"Alaaaa.. aku baru nak main-main. Adik datanglah hari isnin yer".


WARGHHHHH!!!!!



***Pitam di tempat kejadian***

ps : Keluar dari tempat tu sambil melambai tangan kat akak tu... kannnn...

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

15 Response to "Motip akak ni nak main-main ngan Adam?"

  1. sYukCurZ says:
    December 24, 2009

    owh. berurusan di kauter bendahari kah?? aha. matila aku xregister lg ni.

  2. i'm shin... i'm inesen says:
    December 24, 2009

    adam : jom belanja shin pizza.. duit dah kepok kepok kannn.. bila lagi nak kempiskan.. ni la timenya!

  3. Adam says:
    December 24, 2009

    syuk : ahhaaa...tepat sekali. register cepat2~~~

    shin : piza jer? ***matila takbur

  4. i'm shin... i'm inesen says:
    December 24, 2009

    adam : tu baru mukadimah laaaa.. lom klimaks lagik

  5. tengku_fir21 says:
    December 24, 2009

    hahaha...
    owhh
    baru nak buat ke sistem tue..???
    huhuhu

  6. Adam says:
    December 24, 2009

    shin : matila pasni makan bubur je ari2 pas kuar ngn shin...ahaksss

    fir : sistem apa tu??

  7. Haelius...Hailey...Hai Li... says:
    December 24, 2009

    ksian ko...hari yg malang + akak kaunter yg bengong...

  8. QieFLy si Dolce says:
    December 24, 2009

    hahaha....dia nak usha ko la tue...abis citer...

  9. Adam says:
    December 25, 2009

    haelius : tp akak tu menyerikan lagi hari2 daku di sini...walopun dia bgurau time kiter tgh panas....kalau fikir2 balik..lawak naaaaa

  10. Adam says:
    December 25, 2009

    qief : akak tu nak ngorat kaaaa? nanti nak try tanye nti. ahaksss

  11. HaImi SuHAiMI says:
    December 25, 2009

    ha4..kat U en Halmi pown sama jak!!!
    akekekeke..
    akak2 depan kaunter men2 siyes...
    hu4

  12. HaImi SuHAiMI says:
    December 25, 2009

    p/s: jom bc entry bawu en Halmi..tinggal jejak sekali..akakaka

  13. Adam says:
    December 26, 2009

    tinggal tapak kaki naaa

  14. FicQ says:
    December 27, 2009

    Adam dah dpt duit lupa ficq yer...

    uwaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa........:-(

  15. Adam says:
    December 27, 2009

    wah...duit rayer? mane dapat duit rayaaa.... hahahaha. adiah krismas kot? ahaks